Indholdsfortegnelse

Før du bestiller et smykke af eget hestehår

Bestillingen af et armbånd fungere her over hjemmesiden, primært under siden  design dit eget armbånd. Når du har designet dit eller dine armbånd går du videre til betalingen hvorefter din bestilling er modtaget og materialerne er reserveret til dig. Hvis armbåndet skal laves af egne hestehår, sendes eller afleveres de til mig efter bestillingen hvor dit armbånd laves. Hvis smykket ikke skal være af egne hestehår, er det følgende ikke relevant for dig. Læs kun “Hvordan ved jeg, at mit armbånd passer?”.

 

Du har mulighed for helt selv at designe dit armbånd her på siden under design dit eget armbånd. Dette giver dig mulighed for at vælge en model og efterfølgende tilvælge en lås og forskellige vedhæng og lignende til dit armbånd. Du kan derefter nemt og enkelt bestille dit personlige armbånd af hestehår og sende hår til at få lavet armbåndet.

Betalingen træder i kraft med det samme, og det anbefales at du sender hår afsted kort tid efter bestillingen. Leveringstiden starter fra modtagelse af hår, ikke fra bestillingstidspunktet. 

Du kan både sende hårene til mig eller aflevere dem på min adresse efter forudgående aftale (du kan ikke komme ind til postkassen medmindre jeg er hjemme). Det er vigtigt at du vedlægger din ordrebekræftelse sammen med håret så jeg ved hvilken ordre det tilhører. Alternativt gengiv ordrenummer, navn og bestillingen på en seddel.


Adressen hårene skal leveres eller sendes til:
Katrine Møller Nielsen
Allégade 78C
5000 Odense C

kontakt@katrinessmykker.dk

Hvis der kræves telefonnummer, skriv blot dit eget. Pakker SKAL sendes til min adresse, ikke til pakkeshop!

Hvordan sender jeg hårene?

Hvis dit armbånd skal laves af hår fra din egen hest, skal disse sendes eller afleveres. Når du sender eller afleverer hårene er det vigtigt at de pakkes korrekt og forsvarligt så du får det bedste resultat ud af hårene. Dette gøres på følgende måde:

 

Totten med hår skal samles med en elastik i den ene ende. 

 

Totten skal ikke flettes, snoes eller andet. Den skal blot være løs. 

 

Når du pakker totten, må den gerne rulles løst sammen for at kunne være i pakken/kuverten.

 

Du kan sende hårene både med pakke og brev, det er op til dig. Det samme gælder for hvilket firma du vil sende igennem. Det skal blot leveres direkte til adressen, ikke til pakkeboks.

 

Det er MEGET VIGTIGT at hårene ikke er det mindste fugtige når de pakkes. Lad altid hårene tørre i et døgn før du sender det for at undgå fugt. Fugtige hår leder til en meget ildelugtende pakke der ikke er sjov at åbne.

Hvor meget hår skal der bruges?

Hvis du ønsker et armbånd med hestehår fra din egen hest, kræver det en vis mængde, før det kan blive til et armbånd eller et smykke. Den krævede mængde variere alt efter hvilket armbånd du vil have lavet. Hvis du designer dit eget armbånd her på hjemmesiden, vil der stå præcis den mængde der skal bruges til dit armbånd.

 

Den mindste mængde hår der kan blive til et armbånd, er en tot med følgende størrelse

En tot på tykkelse med en blyant, der er MINDST 30 cm lang.

ELLER

En tot på tykkelse med ca en halv blyant og MINDST 60 cm lang

Altså kan der vælges frit mellem disse.

Bemærk at denne mængde IKKE gælder for alle armbånd, det er en minimumsgrænse som kun gælder til enkelte modeller og designs. Andre modeller og designs kan kræve både større mængder og længere hår.

 

Der står ved de forskellige modeller hvor meget hår der kræves. Sørg for at du har mindst den angivne mængde hår. Hvis du har hele halen fra en afdød hest, er der ingen grund til at sende hele halen med. Tag en tot ud af den der svarer til den angivne mængde og behold resten. Hvis hårene skulle blive væk i posten, har du mulighed for at sende nye.

 

Nøgleringe kræver som udgangspunkt mindre hår. Nogle typer nøgleringe kan også laves med hår helt ned til 5-10 cm i længden.

Hvordan samler jeg hår, hvis hesten stadig er i live?

Hvis du ønsker et armbånd med hår fra en hest der stadig er i live, kan det være mere besværligt at få fat i hårene, da man selvfølgelig ikke ønsker at den skal rende rundt uden hale. Det kan dog sagtens lade sig gøre at skaffe hår alligevel.

Start med at redde halen godt igennem. Hvis det kan gøres uden showshine, er det at foretrække.

Du kan evt vaske halen i forvejen hvis den er meget beskidt.

Når du klipper fra halen, skal du klippe helt oppe ved haleroden. Jo længere hår jo bedre. Sørg derudover for at tage små totter forskellige steder i halen. På denne måde sørger du for, ikke at ende med et “hul” i hestens hale efterfølgende.

Når du har klippet nok af, samler du hårene med en elastik i den ene ende, og så er det klar.

tro håb og kærlighed smykke af hestehår

Skal hårene vaskes?

Som udgangspunkt behøver du ikke vaske hårene inden du sender dem afsted. Hårene der bruges i armbåndet vaskes altid hos mig.

Dog bør totten være fri for det værste snavs såsom mudder, afføring, spåner og lignende.

 

Hvis du ønsker at vaske håret inden du sender det afsted, gøres det nemmest med flydende opvaskemiddel. Hvis du vasker hele halen inden du klipper, skal du selvfølgelig bruge almindelig shampoo til heste.

Hvis du vælger at vaske, er det MEGET vigtigt at håret er tørret helt inden du pakker det. Hæng gerne totten op. Inden du pakker den, bør du fjerne elastikken og tjekke om håret under også er helt tørt. Hvis håret pakkes mens det stadig er vådt, lugter det af surt vasketøj når det når frem til mig, og dit arbejde er spildt alligevel.

Hvordan ved jeg, at mit armbånd passer mig?

Alle armbånd bliver lavet til at passe netop dig eller modtageren hvis det er en gave.

Det bedste mål er et tæt håndledsmål. Altså måler du rundt om dit håndled med et målebånd. Målebåndet skal ligge tæt ved håndleddet, men uden at stramme til.

Når armbåndet laves lægges der noget til i længden, så armbåndet passer netop det mål.

Med dette mål er der garanti for, at armbåndet passer. Dette kræver selvfølgelig at målet er taget korrekt efter ovenstående instruktioner. Du vælger håndledsmål under hvert armbånd du bestiller.

 

Hvis du ikke har mulighed for at få et håndledsmål, er der andre ting der kan gøres. Dette er relevant hvis armbåndet for eksempel skal gives i gave.

Jeg kan bruge et mål fra et andet armbånd der passer. Den bedste måde at formidle dette mål, er et billede af armbåndet strakt ud ved siden af et målebånd. Du kan uploade et billede ved bestilling af et armbånd. Så får jeg lavet et armbånd der er i ca. samme størrelse.

 

Her gives der ikke garanti for at armbåndet passer, da målet kan være for usikkert.

Hvad hvis mit armbånd ikke passer?

Hvis dit armbånd, mod forventning, ikke passer kan der gøres forskellige ting.

Tag endelig kontakt til mig over enten facebook eller over mail, så finder vi den bedste løsning.

Hvis det korrekte håndledsmål er angivet, og armbåndet ikke passer, dækker jeg alle udgifter. Hvis armbåndet er for langt, forkorter jeg det. Hvis det er blevet for småt, vil du blive tilbudt at sende hår på ny hvorefter jeg laver armbåndet på ny i den rigtige størrelse eller at få dine penge retur.

Hvis et usikkert eller forket mål er angivet, har du samme muligheder som beskrevet ovenfor.

Hvis armbåndet er for langt, kan armbåndet gøres kortere og der kan sættes en ny lås på. Prisen for dette er an på typen af lås. Ofte omkring 75 kr + eventuel porto.

 

Er armbåndet blevet for kort, er den eneste mulighed at få lavet et nyt armbånd. Så husk altid hellere at bestille for stort end for småt hvis du ikke kender det specifikke mål!